Grillkruidentuin – Wat zijn de beste kruiden voor marinades

Bij het grillen komen de meest verse producten en het meest verse vlees het best tot hun recht, maar voor de smaak wordt vaak een beroep gedaan op gedroogde kruiden. Waarom gebruikt u geen verse kruiden voor het grillen? Een grilling kruidentuin is eenvoudig te kweken en kan zelfs worden gekweekt in een container als tuin ruimte is op een premie.

Natuurlijk kun je verse kruiden voor marinades in de supermarkt kopen, maar als je ze zelf kweekt, heb je ze snel binnen handbereik. En dat voor een fractie van de kosten, want verse kruiden voor vlees- en groentegerechten kun je het hele groeiseizoen door gebruiken.

Over kruiden voor grillen

Veel mensen gebruiken een droge kruidenmix om hun vlees op smaak te brengen tijdens het grillen. In een handomdraai geeft dit een geweldige smaak, maar het gebruik van verse kruiden voor marinades en in een verse kruiden droge wrijven echt packs een punch. Verse kruiden scheiden overvloedig flavinoïden af uit hun essentiële oliën, die niet alleen de smaak en het aroma van een gerecht verhogen, maar ook gezondheidsvoordelen bieden die gedroogde kruiden niet hebben.

De smaak, het aroma en de gezondheidsvoordelen van verse kruiden beginnen af te nemen naarmate de plant droogt. Daarom moeten oude kruiden om de één tot drie jaar worden vervangen. Het gebruik van verse kruiden voor het kruiden van vlees of het toevoegen van verse kruiden aan marinades geeft de smaak van uw grill meesterwerk een extra boost.

Tip: Kruiden en Specerijen Kopen | Natural Spices

Kruiden voor vlees en marinades op de grill

De meest gebruikte kruiden bij het grillen zijn waarschijnlijk rozemarijn en tijm. Deze twee kruiden hebben een intense smaak en zijn bestand tegen de ontberingen van een grill. Omdat ze zo robuust zijn, kunnen ze ook gebruikt worden bij het roken, voeg gewoon hele stengels toe aan de rookoven. De stijve stengels van rozemarijn bieden nog een extra bonus. Ze kunnen worden gebruikt als grillspiesjes voor vlees en groenten.

Meerjarige kruiden, zoals oregano en salie, zijn ook een goede kruidenkeuze voor vlees, en beide combineren prachtig met citroen in marinades voor kip.

Zachte kruiden, zoals basilicum en koriander, geven ook wat ‘je ne sais quoi’, dat extra dat uw gegrilde gerechten over de top zal zetten. Beide kruiden kunnen worden toegevoegd aan marinades of, om hun briljante groene kleur te behouden, worden gebruikt als finishing touch op gegrild vlees en groenten.

Dille, dragon en peterselie horen ook thuis in de grillkruidentuin. Dragon wordt al heel lang gecombineerd met delicate visgerechten, al dan niet gegrild. Hetzelfde geldt voor verse dille. Gegrilde zalm met dilleboter zal uw vrienden en familie versteld doen staan.

Uitgelicht: Vleeskruiden Kopen Online | Natuurlijke Kruiden voor Vlees

Andere kruiden zoals venkel, lavas, en zuring kunnen ook worden opgenomen in een grill kruidentuin. Het komt er echt op aan welke smaken je lekker vindt. Oh, en vergeet de bieslook niet. Ze kunnen worden toegevoegd aan marinades voor een milde uiensmaak of worden gebruikt als een smaakvolle garnering aan het eind van het koken.

 

 

Droge wrijfkruiden

Een droge wrijf met verse kruiden versterkt de smaak van uw favoriete gegrild vlees. Welke kruiden je in de wrijving stopt, hangt af van je smaakpapillen, maar er zijn wel enkele algemene regels:

  • Rozemarijn, peterselie, salie, of basilicum doen het goed bij rundvlees (en kip).
  • Dragon, basilicum, oregano, en koriander gaan goed samen met kip.
  • Een mengsel van salie, rozemarijn en tijm versterkt de smaak van varkensvleesgerechten.
  • Oregano, tijm, venkel of dille geven een geweldige smaak aan gegrilde vis.

Om uw verse kruidenmengsel te maken, combineert u een ½ kopje fijngehakte verse kruiden van uw keuze met 2 eetlepels koosjer zout, 1 eetlepel zwarte peper, en 1 theelepel gemalen rode peper. Wrijf het mengsel aan beide kanten van uw vlees of vis in, dek het af met plastic en zet het een uur of een nacht in de koelkast om de smaken te laten trekken.

Een droge kruidenwrijving kan ook worden gebruikt op gegrilde groenten. Besprenkel de groenten met de kruidenrub en een beetje olijfolie; gebruik niet te veel olie, anders gaat het roken en verbranden op de grill. Laat ongeveer een uur zitten en gril dan zoals gewoonlijk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *