Geef jij binnenkort een feestje thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Een feestje organiseren thuis vond ik persoonlijk altijd erg stressvol. Je moet altijd een hoop regelen en dan maar afwachten of het allemaal echt zo gaat als dat je het hebt gepland. Sinds ik nu 5 jaar op mezelf woon en dus al best wel wat feestjes achter de rug heb, heb ik een aantal stappen die ik doorloop en sindsdien ben ik een echte pro geworden in het organiseren van feestjes! Hieronder neem ik je mee in mijn stappen plan, zodat jij net zoals ik een echte pro wordt in het organiseren van feestjes!

 

Uitnodigingen

Als je een datum heb geprikt is het goed om een lijstje te maken met alle mensen die je wilt uitnodigen. Je kunt natuurlijk echte uitnodigen versturen via de post, maar ik schrijf meestal een appje. Dit scheelt je veel geld en tijd! Vergeet in de uitnodiging niet het adres en de tijd te vermelden!

 

Eten en drinken

Vervolgens maak ik een boodschappen lijstje met wat ik allemaal nodig denk te ga hebben. Hierbij houd ik rekening met het tijdstip en het aantal gasten. In de eerste paar jaar maakte ik de hapjes allemaal zelf, maar tegenwoordig bestel ik de hapjes. Dit omdat het veel tijd scheelt en het prijs verschil reuze meevalt. Je hebt vaak veel meer verschillende hapjes en het ziet er ook nog eens veel leuker uit als dat ik het zelf zou doen! Hiernaast kan de cateraar met je meedenken hoe veel hapjes je nou eigenlijk echt nodig hebt! Nu doe ik vaak alsnog boodschappen, denk hierbij aan drank en eventuele borrelnootjes voor op tafel.

 

Meubels huren

Persoonlijk houd ik veel liever een feestje in de tuin dan binnen, als het weer het toe laat natuurlijk. Het enige probleem is dat ik veel minder meubels heb buiten. Ik ben er dan ook een tijdje geleden achter gekomen dat mijn cateraar ook statafels, heaters en tenten verhuurd. Ik heb dit dan ook samen met de hapjes de ochtend van het feestje bij mij thuis laten bezorgen. Het is niet alleen ontzettend gemakkelijk, maar geeft je ook meer zekerheid over dat je feestje slaagt. De tenten zorgen ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor de regen en met de heaters kun je zelfs later op de avond als het wat kouder wordt buiten blijven.

 

Ontspan en geniet ervan!

Mijn laatste tip is om vooral te ontspannen en er vertrouwen in te hebben dat het allemaal wel goed komt! Je hebt alle nodige voorbereiding getroffen en jullie zijn ten slotte allemaal bij elkaar om wat te vieren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *