3 dingen die je moet weten als je een eigen webshop wilt beginnen

Tegenwoordig is het een droom van velen, een eigen webshop beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar gewoon je eigen tijd indelen en een product verkopen dat je zelf gemaakt hebt of waar je achter staat. Toch komen er een hoop dingen kijken bij het starten van een eigen webshop. In dit artikel bespreek ik niet alles wat je moet weten, maar wel 3 belangrijke dingen die je zeker niet mag vergeten.

Schrijf je in bij de KvK en ken de regels

Allereerst is het handig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als je een eigen webshop wilt gaan starten. Hiermee leg je je als bedrijf vast en kom je ook meteen betrouwbaarder over naar eventuele klanten. Wanneer je dit gedaan hebt is het ook belangrijk om je goed in te lezen in de regels die voor jouw bedrijf gelden. Denk hierbij aan AVG (privacy) gerelateerde regels, maar ook aan importregels. Zorg dat je goed voorbereid bent, om latere problemen te voorkomen. 

Weet hoe je aan de producten komt

Ga je zelf aan de slag om je producten te maken? Laat je dit maken in een speciale fabriek? Of koop je je spullen in bij een groothandel? Wanneer je een eigen webshop begint is het belangrijk dat je een goede toevoer van je producten hebt. Wanneer je besluit de producten zelf te gaan maken is het belangrijk om te beseffen dat je misschien in de toekomst meer en meer klanten krijgt, waardoor dit erg druk kan worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je producten in te kopen bij een groothandel of online groothandel. Test de producten eerst zelf en maak goede afspraken met de groothandel, zodat je zelf achter je producten en diensten kunt staan. 

Ken je eigen webshop

Omdat het tegenwoordig zo populair is om een webshop te starten, lijkt het misschien iets wat je zomaar even kunt doen om veel geld mee te verdienen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat er veel tijd en moeite in een webshop gaat zitten en dat je het echt zelf moet laten werken. Weet wat jouw webshop en je producten speciaal maakt en probeer dat over te brengen op potentiële klanten. Zorg daarnaast dat je een duidelijke doelgroep aantrekt en doe research over hoe je dat het beste kunt doen. Hoe beter jouw plan is, hoe beter je webshop zal gaan werken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *